To europejskie eliminacje do światowego finału, który odbędzie się tradycyjnie w Lyonie, na początku 2011 roku. Walczyć będą reprezentanci dwudziestu krajów. Już sam udział jest wielkim wyróżnieniem, a przejście do finału, to marzenie naszej reprezentacji.
Konkurs jest bardzo trudny. Na przygotowanie dwóch dań głównych po 16 porcji z każdego jest tylko 5 godzin 35 minut. W tym roku mistrzowie przygotują dania z halibuta i cielęciny. Liczy się smak, wygląd, konsystencja, a nawet wykorzystanie wszystkich składników.
Polska reprezentacja startuje w mistrzostwach po raz trzeci w historii. Poznańscy kucharze dostali szansę, bo wycofała się Rosja, ale też mieli tylko miesiąc na przygotowanie, a nie jak inni 8 miesięcy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?