Piekarnia była już zamknięta na przełomie 2008 i 2009 roku oraz w marcu rok temu. Produkcja pieczywa odbywała się przy pomocy brudnego sprzętu, na dodatek w wilgotnych i nieszczelnych pomieszczeniach i w sąsiedztwie... karaluchów. Na dodatek pracownicy piekarni przebywali tam bez odpowiednich pozwoleń.
Właściciel został ukarany mandatem i ma trzy miesiące na zlikwidowanie wszelkich uchybień. Wtedy sanepid podczas kontroli zadecyduje, czy produkcja będzie mogła zostać wznowiona.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?