Poznań: Piekli chleb w towarzystwie karaluchów

    Poznań: Piekli chleb w towarzystwie karaluchów

    RED

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Do trzech razy sztuka - z takiego założenia wyszedł właściciel piekarni na poznańskich Jeżycach, która po raz trzeci została zamknięta przez sanepid.
    Piekarnia była już zamknięta na przełomie 2008 i 2009 roku oraz w marcu rok temu. Produkcja pieczywa odbywała się przy pomocy brudnego sprzętu, na dodatek w wilgotnych i nieszczelnych pomieszczeniach i w sąsiedztwie... karaluchów. Na dodatek pracownicy piekarni przebywali tam bez odpowiednich pozwoleń.

    Właściciel został ukarany mandatem i ma trzy miesiące na zlikwidowanie wszelkich uchybień. Wtedy sanepid podczas kontroli zadecyduje, czy produkcja będzie mogła zostać wznowiona.

    Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

    Komentarze

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Gorący temat

    Wideo