Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Makaron a’la lasagne

Anastazja Bezduszna
Międzybrodzki Makaron
Oryginalne dania przykują oko i wprowadzą wszystkich w podziw, każdy przecież uwielbia jeść to co pięknie wygląda. Proponujemy zdziwić swoich gości makaronem, który nie tylko smakuję ale i wygląda jak prawdziwe włoskie danie.

Składniki:

  • 250 g makaronu
  • 0, 5 kg łopatki wieprzowej
  • 2 cebuli
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 małe puszki pomidorów pelati
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:
W pierwszej kolejności gotujemy i hartujemy makaron. W międzyczasie kroimy w kostkę cebulę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy zmielone na maszynce mięso, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Całość dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i połączyć z makaronem. Całość posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski