Składniki:
- 20 g żelatyny
- 4 łyzki kakao
- 500 ml mleka
- cukier do smaku (4-6 łyżek)
Sposób przygotowania:
Rozpuszczamy żelatynę w cieplej wodzie. Nagrzewamy 100 ml mleka i wsypujemy do niego kakao, połowę cukru i wlewamy powoli żelatynę. Wszystko dokładnie mieszamy i zalewamy do foremek. Odstawiamy pierwsza warstwę na 15-20 minut do lodówki.
Następnie pozostałe mleko nagrzewamy, dodajemy cukier, żelatynę i ubijamy. Po utworzeniu piankowej masy, wylewamy ją do foremki z gotową czekoladową warstwą.
Przed podaniem można udekorować startą czekoladą lub cukrem pudrem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?