18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Czekoladowo-mleczne gwiazdki

Anastazja Bezduszna
123rf
Taka galaretka oprócz dobrego smaku, swoim kształtem doda świątecznego nastroju do sylwestrowego stołu.

Składniki:

  • 20 g żelatyny
  • 4 łyzki kakao
  • 500 ml mleka
  • cukier do smaku (4-6 łyżek)

Sposób przygotowania:
Rozpuszczamy żelatynę w cieplej wodzie. Nagrzewamy 100 ml mleka i wsypujemy do niego kakao, połowę cukru i wlewamy powoli żelatynę. Wszystko dokładnie mieszamy i zalewamy do foremek. Odstawiamy pierwsza warstwę na 15-20 minut do lodówki.

Następnie pozostałe mleko nagrzewamy, dodajemy cukier, żelatynę i ubijamy. Po utworzeniu piankowej masy, wylewamy ją do foremki z gotową czekoladową warstwą.
Przed podaniem można udekorować startą czekoladą lub cukrem pudrem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski