Świąteczne łazanki z kapustą i grzybami [PRZEPIS]
Wypróbuj przepis na łazanki z kapustą i grzybami przygotowane przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Składniki
- 250 g makaronu łazanka
- 500 g kapusty kiszonej
- 50 g grzybów suszonych
- 2 średnie cebule
- 2 łyżki masła
- 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego
- sól, pieprz czarny do smaku
TUTAJ znajdziesz więcej potraw wigilijnych
Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Kapustę ugotować do miękkości, wystudzić, odcisnąć i drobno pokroić. Osobno ugotować grzyby i pokroić w paseczki. Na maśle usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?