Składniki:
- 500 g łopatki wieprzowej
- 2 średnie cebula
- 1 średnia marchewka
- 1 mała pietruszka
- 1/2 małego selera
- 1/8 małej kapusty
- kolorowe papryki
- sól, pieprz do smaku
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki mąki
- 1 litr wody
Sposób przygotowania:
Mięso i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy i zalewamy wodą. Całość przyprawiamy i dorzucamy liść laurowy. Mięso należy dusić na wolnym ogniu do miękkości. W połowie duszenia dodajemy pokrojone warzywa, a pod koniec kapustę. Na talerz wykładamy makaron, ziemniaki, kaszę lub ryż i polewamy gulaszem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?