Składniki:
- 250 g makaronu wstążki
- 300 g boczku wędzonego parzonego
- 200 ml mleka
- 3 żółtka
- sól, pieprz do smaku
- bazylia, oregano, rozmaryn, tymianek
Wykonanie:
Makaron wstążki ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Boczek pokroić w paseczki, podsmażyć na złoty kolor i zalać mlekiem. Dodać zioła, sól i pieprz. Następnie dodać makaron i żółtka jaj. Całość podgrzewać mieszając, a gdy sos zgęstnieje nasza carbonara jest gotowa.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?