Akademia Kulinarnego Poznania otwiera swoje podwoje
Uczestnicy będą mogli nauczyć się przygotowywania sztandarowych dań znad Sekwany oraz przekaże proste sposoby ich przyrządzania. Wśród mięs używanych podczas warsztatów znajdzie się wspaniała wielkopolska dziczyzna - przepiórki i bażanty.
Na zajęciach studenci kulinarnej akademii przygotują:
- na przystawkę: galantynę z bażanta ze skórką tartej cytryny, creme de cassis i coulis z jagód czarnej porzeczki
- jako danie główne: przepiórka na kremowej kaszy jaglanej z dynią marynowaną w pomarańczach
- i na deser: gruszkę po burgundzku gotowaną z przyprawami korzennymi w Beaujolais Nouveau.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?