Restauracja Tośka Cantine bierze udział w plebiscycie Głosu Wielkopolskiego zorganizowanym w ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku, który odbędzie się w dniach od 15 do 18 sierpnia na Starym Rynku w Poznaniu.
Składniki konkursowego tatara, serwowanego w restauracji Tośka Cantine:
- udo wołowe
- gotowane w truflach żółtko kury zielononóżki
- rzodkiewka malinowa
- palony puder gorzkiej czekolady
- prażynkami z borowików
- musztarda
Na tyłach gmachu poznańskiej opery, w otoczeniu stuletnich drzew, znajduje się Tośka Cantine, niewielka, ale przytulna i urządzona ze smakiem restauracja. Stałymi gośćmi restauracji są oczywiście ludzie teatru - muzycy, chórzyści, tancerze, ale także pracownicy techniczni i administracyjni. Tośka jest czynna przez cały dzień, dlatego w menu znajdują się dania typowo śniadaniowe, przekąski, nadające się na szybki lunch oraz potrawy bardziej urozmaicone, odpowiednie na rodzinny obiad, czy towarzyską kolację.
Zaletą kuchni jest prostota, kreatywność i szerokie wykorzystanie produktów regionalnych. To właśnie u lokalnych producentów żywności Tośka poszukuje inspiracji do przyrządzania swoich dań. Menu opiera się w dużej mierze na produktach sezonowych, co zapewnia nam świeżość potraw, oraz ekologicznych, hodowanych zgodnie z naturalnym cyklem przyrody. Stara się tworzyć harmonię kulinarnych smaków łącząc innowację z tradycją.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?