Restauracja Toga bierze udział w plebiscycie Głosu Wielkopolskiego zorganizowanym w ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku, który odbędzie się w dniach od 15 do 18 sierpnia na Starym Rynku w Poznaniu.
Składniki konkursowego tatara, serwowanego w restauracji Toga:
- mięso z koniny lub wołu lub kaczki (z terenu Wielkopolski) jesienią z gęsiny
- żółtko
- ogórek z ekologicznej uprawy folwarku w Wąsowie
- Leśne grzyby
- anchois
- kapary
- liście kaparowca (jesienią - owoce nasturcji)
- cebula
- olej
- sól
- pieprz
- zielone dodatki - (zioła)
Restauracja rodzinna, autorska kuchnia polska. Jesteśmy członkiem Polskiej Akademii Smaku, Dziedzictwa Kulinarnego i sympatykami Slow Foodu. Restauracji została otwarta 1 listopada 2002.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?