Restauracja ABC Kuchni bierze udział w plebiscycie Głosu Wielkopolskiego zorganizowanym w ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku, który odbędzie się w dniach od 15 do 18 sierpnia na Starym Rynku w Poznaniu.
Składniki konkursowego tatara, serwowanego w ABC Kuchni
- polędwica wołowa oczyszczona
- po łyżce siekanej czerwonej cebuli, korniszonów, grzybków marynowanych i kaparów
- oliwa z oliwek
- żółtko
- sól, pieprz do smaku
- parmezanowy omlet
- dwa jajka
- łyżka startego parmezany
- sól, pieprz
salsa grzybowa
- marynowane grzybki
- oliwa z oliwek
- musztarda
- sok z cytryny 2 ml
- sól, pieprz
ABC Kuchni to firma posiadająca wieloletnie doświadczenie gastronomiczne, które umiejętnie wykorzystuje prowadząc restaurację w Suchym Lesie oraz świadcząc usługi cateringowe największym wielkopolskim firmom. Dodatkowo umiejętności kulinarne kucharzy ABC Kuchni, można sprawdzić w: 3kolory Cafe, Grill & Restaurant - ulica Wiankowa 3, nad jeziorem Malta i VIP Lounge, w Hali nr 5 Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Nowością firmy są produkty własne, bez konserwantów, wyjątkowe w smaku pasztety i konfitura: parfait z łososia, pasztet sojowy, pasztet z wątróbek drobiowych i konfitura z czerwonej cebuli z miodem i winem.
ABC Kuchni jest także współpomysłodawcą (wraz z WINO PG i restauracją 3kolory) wprowadzonej KARTY SMAKOSZA, uprawniającej do przywilejów podczas zakupów w punktach organizatorów. Firma posiada także nowocześnie wyposażony zakład produkcyjny przygotowujący posiłki w ramach usługi cateringowej świadczonej przez przedsiębiorstwo oraz na potrzeby restauracji zlokalizowanej w bezpośrednim jego sąsiedztwie.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?