Restauracja Oaza bierze udział w plebiscycie Głosu Wielkopolskiego zorganizowanym w ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku, który odbędzie się w dniach od 15 do 18 sierpnia na Starym Rynku w Poznaniu.
Składniki konkursowego tatara, serwowanego w Oazie
- wołowiny
- przyprawy
- jajko
- cebula
- ogórek
Restauracja Oaza to miejsce kultowe. Powstała w 1963 roku, jako luksusowe miejsce spotkań i zabaw Poznaniaków. W 2006 roku przeprowadzono kapitalny remont, który całkowicie zmienił oblicze restauracji. A co najważniejsze, również funkcjonowaniu Oazy nadano nowy charakter. Restaurację Oaza wyróżnia piękne i dogodne położenie nad samym Jeziorem Strzeszyńskim w otoczeniu lasu i terenów spacerowych. Dwie niezależne sale Oazy i Klubu to wnętrza łączące nowoczesność z ciepłą, przytulną atmosferą. Latem na gości czekają wielkie, ukwiecone tarasy z nieporównywalnym widokiem na jezioro.
Oaza to także dobre jedzenie: dobrze skomponowane i różnorodne menu oferuje dania przygotowywane bez kulinarnych polepszaczy, barwników, konserwantów. Restauracja ma własną wędzarnię, sami robimy świetne nalewki, pikle, konfitury. A na każdą niedzielę szef kuchni przygotowuje nowe dania, Stół Oazy i rodzinne promocje. Wielką zaletą restauracji jest też bogaty program imprez i atrakcji, z którego można skorzystać i w samej Oazie i na terenie ośrodka. Tutaj odbywa się ENTER Music Festival, działa Galeria Sztuki Współczesnej z bogatym programem warsztatów, na dzieci czeka plac zabaw, na wszystkich – rekreacja. Restauracja Oaza to miejsce urokliwe i idealne: na rodzinny obiad, wesele, I Komunię, imprezę firmową, konferencję.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?