Restauracja Monidło bierze udział w plebiscycie Głosu Wielkopolskiego zorganizowanym w ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku, który odbędzie się w dniach od 15 do 18 sierpnia na Starym Rynku w Poznaniu.
Składniki konkursowego tatara, serwowanego w Monidło
- polędwica wołowa
- przyprawy
- cebula
- żółtko
- olej słonecznikowy
- ew. sardyna
- marynaty
Kuchnie restauracji Monidło od lat cechuje przywiązanie do regionalnych tradycji Wielkopolski. Każda z serwowanych w Monidle potraw kryje wyjątkową historię, z którą można się zapoznać czytając menu. Restauracja działa od 2005 roku. Prowadzi ją niezmiennie Lidia Łażniak wraz z rodziną.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?